Lokale besturen

Waarden als succesformule. Hoe waarden organisaties écht inspireren! (Brussel)

Datum:
Start digitaal: 08/09/2021
Klassikale sessie: 20/10/2021

De digitale filmpjes en opdrachten komen vanaf 08/09/2021 online en kunnen op eigen tempo gevolgd worden. Op 20/10/2021 is er een afsluitende klassikale dag van 9u30 tot 16u30.

Praktisch digitaal:
Wij werken via ons leerplatform in TalentLMS. Twee dagen op voorhand ontvangen de deelnemers een mail om in te loggen. Vanuit het leerplatform kan de deelnemer de syllabus/powerpoint/werkmap downloaden en doorklikken naar de live-omgeving (Zoom).
We raden aan om op voorhand in te loggen op het leerplatform en de documenten te downloaden. Log 10 minuten op voorhand in om naar de Zoom-omgeving te gaan. De trainer geeft iedereen toegang in de kamer bij de start van de webinar. Bij problemen kan je bellen naar 050-84.10.57 of mailen naar info@vzwvorm.be

Locatie:
CC Consult, Vliegvelddreef 9, 1082 Sint-Agatha-Berchem
Wegbeschrijving

Deze vorming geven we ook in Geel en Aalter.

Inhoud:
Echte, waardengedreven organisaties zijn de meest succesvolle organisaties. Zij genereren zo engagement, loyauteit, creativiteit, sterke prestaties en dus … winst en succes! Dus stroomt het waarden-DNA van uw organisatie ook bij uw medewerkers door de aderen? Hoe zorgt u ervoor dat waarden duurzaam en authentiek in uw organisatie verankerd geraken? Aan welke knoppen moet u draaien? Hoe incorporeert u ze in de dagelijkse werking? Hoe straalt u dit uit naar de klanten en potentiële nieuwe medewerkers? Maak van de waarden van uw lokaal bestuur de motor van een gedreven organisatie.
We ontdekken in deze vorming wat een waardengedreven organisatie anders en succesvol maakt, en hoe u in uw eigen organisatie aan de slag kan gaan met waarden. Een mix van digitaal en klassikaal zorgt voor een interactief en praktijkgericht traject.

Trainer: Lies Lenaerts

Annulatievoorwaarden:
U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

Ons interview met Lies:

1. Wat zullen de deelnemers aan deze vorming beter kunnen/meer weten dan ervoor?

Ze zullen begrijpen dat waarden niet soft zijn, maar integendeel, een heel krachtige driver kunnen zijn voor succesvolle organisaties. Ze zullen meer inzicht krijgen in hoe een organisatiecultuur de ontwikkeling van een organisatie kan stimuleren of net kan blokkeren. En ze krijgen heel praktische en concrete tips om met waarden in hun eigen organisatie aan de slag te gaan.

2. Waarom geef jij dit thema? Vanuit welke interesse voor dit onderwerp?

Het is mijn overtuiging dat organisaties die doelstellingen behalen, innovatief zijn, creatief uit de hoek komen, resultaten boeken, …  niet langer de organisaties zijn die aan haar personeel de hoogste lonen betalen of de beste voorwaarden aanbieden. Het zijn de organisaties die dezelfde waarden nastreven als haar medewerkers en daarin verbonden zijn met elkaar. Als HR-manager, leidinggevende, projectmanager, change manager en coach heb ik waardentrajecten in lokale besturen begeleid en ervaren welk verbindend en stimulerend effect ze kunnen hebben op mensen, in teams en in organisaties. Ik deel graag mijn inzichten hierover.

3. Hoe breng jij dit thema in de vorming?

Belangrijk bij een waardengedreven organisatie en het werken aan een organisatiecultuur is (zelf)reflectie. Waarden zijn uniek voor elke organisatie. In de filmpjes bied ik inspiratie en inzichten aan waar de cursist vervolgens mee aan de slag kan. Hij/zij zal aan de hand van gerichte vragen aftoetsen wat dit zou kunnen betekenen voor de eigen organisatie. Het denkwerk van alle cursisten brengen we samen op de slotdag van de training, waar we ervaringen en inzichten uitwisselen en praktische tips en praktijkvoorbeelden bespreken.

4. Wat is jouw favoriete quote mbt dit onderwerp?

Culture eats strategy for breakfast (Peter Drucker). Of met andere woorden, een goede strategie is maar succesvol als je organisatiecultuur ze ondersteunt.

Vergelijkbare opleidingen

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

Traject van online filmpjes en huiswerkopdrachten en een klassikale afsluitdag

Prijs

€ 510