Lokale besturen

Met ambitie aan de slag. Verandermanagement dat inspireert en stimuleert (Brussel)

Datum:
15/09/21
29/09/21
13/10/21

+ 1 uur digitale coaching

9u00: Onthaal
9u30: Start
16u30: Einde

Locatie:
Probis
Vliegvelddreef 9, 1082 Sint-Agatha-Berchem

Inhoud:
Elke organisatie is in verandering vandaag. Soms noodgedwongen en bruusk.
Vaak ook om maatschappelijk relevant te blijven en om te beantwoorden aan verwachtingen van burgers en inwoners. Als u verandering in uw organisatie moet initiëren of leiden, krijgt u te maken met reacties zoals weerstand. Hoe kan u ervoor zorgen dat medewerkers meegaan in de uitdagingen van uw organisatie? Hoe stuurt u de menselijke kant van verandering? Hoe versterkt u het verandervermogen van uw organisatie? De vorming geeft u het zelfvertrouwen om het veranderingsproces deskundig in handen te nemen en de drijvende kracht van verandering te zijn. U krijgt de overtuigingskracht en positieve energie om medewerkers te enthousiasmeren voor verandering. We leren u structuur en hulpmiddelen kennen om de chaos van verandering te beheersen en veranderingsinitiatieven te implementeren. U krijgt inzichten en handvaten die u kan inzetten om verandering succesvol door te voeren. Aanvullend zet de trainer u op weg met individueel advies en coaching in uw eigen veranderproject.

Trainer: Lies Lenaerts

Annulatievoorwaarden:
U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

Ons interview met Lies:

1. Wat zullen de deelnemers aan deze vorming beter kunnen/meer weten dan ervoor?

Ze zullen de complexiteit van een veranderproces en de verschillende reacties, die verandering in een organisatie kan teweeg brengen, beter begrijpen. Daarbij ontdekken ze ook hoe ze zelf staan tegenover verandering, en welk effect dit heeft op hun rol als veranderbegeleider. Ze krijgen inzicht in hoe ze verandering kunnen ‘managen’, welke stappen ze moeten nemen en welke instrumenten en modellen ze hierbij kunnen gebruiken.

2. Waarom geef jij dit thema? Vanuit welke interesse voor dit onderwerp?

Ik werk bijna 20 jaar voor lokale besturen en begrijp heel goed de uitdagingen waar steden en gemeenten voor staan.  Digitalisering, steeds meer veeleisende burgers, maatschappelijke complexe thema’s als armoede of duurzaamheid, slankere overheden, … vragen dat lokale besturen zich wendbaar opstellen en voortdurend mee evolueren.  Als voormalig HR-manager en projectmanager in een centrumstad, maar ook vandaag als change manager en teamcoach begeleid ik dagelijks mensen en teams doorheen grote en kleine veranderingen. Ik specialiseerde mij de laatste jaren als changemanager in verschillende opleidingen (CIGO, Prosci ADKAR, …) en deel hierover graag mijn inzichten.

3. Hoe breng jij dit thema in de vorming? (Methodiek, aanpak)

Verandering begeleiden moet je niet horen, maar vooral doen. Natuurlijk maken we tijd voor theoretische kaders en inzichten, maar we gaan zeker aan de slag met concrete oefeningen en met eigen verandercases. We ontdekken ieders favoriete ‘veranderstijl’, experimenteren met veranderinstrumenten en leren van elkaar. Door kleine opdrachten of reflecties tussendoor houden we je scherp en zorgen we ervoor dat je met je leerinzichten meteen aan de slag kan gaan.

4. Wat is jouw favoriete quote mbt dit onderwerp?

Start with why (Simon Sinek). Uitleggen waarom de verandering noodzakelijk en zinvol is, is de enige juiste start van elk geslaagd veranderproces.

Vergelijkbare opleidingen

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

3 dagen

Prijs

€ 800