Thuiszorg - PWA - Dienstenchequebedrijf

Rugsparend werken voor zorgpersoneel (TZ)

Doel van deze opleiding is als medewerker een goed inzicht te krijgen in rugklachtenpreventie om zo tot een gezond ruggebruik te komen zowel op het werk als in privé-situaties.
– In de eerste sessie bespreken we in het kort de opbouw en functie van de wervelkolom en de dagelijkse, geautomatiseerde rugbelastende (werk)houdingen en bewegingen. Door praktische oefeningen wordt de deelnemer bewust van een goed spier- en houdingsgevoel, dat de basis vormt voor de rugveilige (werk)houdingen en bewegingen.

– In het tweede deel komen de rugsparende basisprincipes en ergonomische aanpassingen aan bod. In het praktijkgedeelte analyseren we de risicosituaties zoals heffen en verplaatsen van zorgbehoevenden en andere rugbelastende activiteiten en voeren deze op een rugsparende manier uit. Zo kan de medewerker bij eerder complexe rugbelastende situaties zelf een rugsparende en tevens cliëntvriendelijke techniek uitwerken. We staan ook stil bij de vraag hoe we de zorgvrager tot enige coöperatie kunnen motiveren.

Vergelijkbare opleidingen

Doelgroep

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

2 x 3 uur

Prijs

€ 1.100 (excl. 21% BTW)

    Hoe mogen wij u contacteren?
    EmailTelefonisch