Alle zorgorganisaties

Oplossingsgericht omgaan met tijdsdruk (Antwerpen)

Functiecomplement hoofdverpleegkundige

Data:
28/10/2021

Locaties:
Het Scoutshuis, Wilrijkstraat 37-45, 2140 Antwerpen
Wegbeschrijving

Inhoud:

Tijd en handen tekort: de hoofdverpleegkundige lost dat wel op?

We leven in een maatschappij waar alles snel gaat. De wereld, en de zorg, is volop in evolutie. Nieuwe ontdekkingen volgen elkaar op en mensen leven steeds langer. De zorgzwaarte van cliënten neemt hierdoor toe en daarbij ook de werkdruk.  Wanneer je een zorgorganisatie binnen wandelt, word je al snel geconfronteerd met de cultuur van “nooit genoeg”. Medewerkers in de zorg hebben zelden tijd voor het werk dat ze doen. In zorgorganisaties zijn zelden handen te veel. De snel voorbij flitsende maatschappij van vandaag heeft ook zijn weg gevonden naar onze organisaties.  Desondanks is stilstaan in de zorg een kostbaar goed. De zorg vraagt van de medewerker dat hij kan stilstaan bij (vaak chronisch) lijden en pijn. Mensen worden ouder en chronische ziekten steken steeds meer de kop op.  Hoe kan je als zorgverlener omgaan met deze paradoxale verwachtingen? Hoe sta je sterk in de spreidstand tussen snelheid en stilstaan? En hoe coach je je teamleden om met deze druk om te kunnen gaan? Zijn er handvaten te vinden of slaat ook bij jou de wanhoop toe, samen met je team, je cliënten, en familieleden?

Verwacht helaas geen extra uren in deze vorming, helaas ook geen extra personeelslid. Net als u, de hoofdverpleegkundige, kunnen we geen geld en tijd toveren.  Een uur telt altijd 60 minuten, een minuut altijd 60 seconden.

We denken u wel te kunnen helpen met het optimaliseren van uw tijd. Met anders kijken, praktische tips, hulp om een cultuur van schaarste om te gooien en tips en tools om tijdsdruk aan te pakken, helpen we u al een heel eind op weg!

Trainer:
Gil Geron, freelance trainster Vorm

Dagindeling:
8u30 Onthaal
9u00 Start
12u30 Lunch
13u00 Start
17u30 Einde

In de prijs is documentatie, broodjeslunch, drank en attest inbegrepen.

Annulatievoorwaarden:
U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

Vergelijkbare opleidingen

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

1 dag

Prijs

€ 175 (excl. 21% BTW)