Thuiszorg - PWA - Dienstenchequebedrijf

Kinderopvang: Spelend samenwerken

Aan de hand van een samenwerkingsspelen worden de verschillende rollen binnen het team duidelijk. De rollen die naar boven komen geven materiaal om over te praten en op zoek te gaan naar talenten en allergieën. In een tweede deel zoomen we in op de talenten en moeilijkheden. Deze beide krijgen ruimte om te bespreken. Op deze manier leren teamleden de kracht en de ‘zwakte’ van de collega’s kennen. Maar daarnaast ook de eigen rol om hiermee samen en/of individueel mee aan de slag te gaan zodat ze elkaar versterken.
Aanpak:
Het eerste dagdeel staat in het teken van een samenwerkingsspel. Dit spel wordt met het hele team gespeeld. Tijdens dit spel wordt door de begeleider gekeken en geobserveerd. Na het samenwerkingsspel krijgt iedereen de kans om zijn ervaringen te noteren en eventuele nieuwe zaken bij een collega te noteren.
In een tweede sessie worden alle ervaringen van begeleiders en teamleden meegenomen in de bespreking. Vanuit deze bespreking gaan we de theorie van succesvol communiceren omzetten in de praktijk. Een open dialoog, elkaar leren kennen, durven communiceren met een ik- boodschap.

Vergelijkbare opleidingen

Doelgroep

Rubriek

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

2

Prijs

€ 1.310

Hoe mogen wij u contacteren?
EmailTelefonisch