Alle zorgorganisaties

Introductie in Lean (Aalter)

Lean is in de zorg een allesbehalve nieuw begrip. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden over Lean. Het komt er bij Lean immers niet op aan een organisatie zo ‘slank’ of ‘mager’ mogelijk in te richten. Waar het wél om draait, is een voortdurende focus op klant en klantwaarde. M.a.w.: blijvende, duurzame aandacht voor dié zaken die volgens de klant uw organisatie ‘máken’. Het is net die focus die de Lean-mindset zo uniek maakt.

Programma

Dag 1
Tijdens de eerste dag starten we met de historiek en principes van Lean. Het wordt duidelijk wat Lean wél en niét is. In de voor- en namiddag staan enkele praktische opdrachten op het programma, waaronder het overzichtelijk in kaart brengen (waardestroom) van een proces én het creëren van een veilige/productieve werkplek (5S).

– Introductie Lean: Wat is het wél en wat is het niét?
– Hoe breng ik helder en overzichtelijk processen in kaart?
– Een veilige en productieve werkplek met 5S

Dag 2
Na een opfrissing zal de focus tijdens de 2de dag gelegd worden op het opstellen, implementeren en opvolgen van een beleidsplan. In de namiddag wordt het Lean-verbeterbord onder de loep genomen. Het bord kan een houvast bieden om medewerkers te betrekken bij het verhogen en borgen van de kwaliteit.

– Het opstellen van een Lean-beleidsplan
– Hoe implementeer ik een Lean-verbeterbord?

 

Dag 3
Op de laatste dag worden al de Lean verbeterprojecten voorgesteld. Hier zal de kans geboden worden om met elkaar in interactie te gaan.
– Voorstelling van de Lean-verbeterprojecten
– Intervisie & cases

Data
Aalter: 4 oktober, 11 oktober en 25 oktober 2022
Schrijf in via het formulier aan de rechterkant.

Vergelijkbare opleidingen

Doelgroep

Rubriek

Deel deze opleiding

Facebook
Email
Twitter
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

2,5 dagen

Prijs

€ 500 (excl. 21% btw)