Alle zorgorganisaties

Intervisie vanuit succeservaringen

Intervisie is een werkvorm die collega’s onder elkaar kunnen toepassen om oplossingen te zoeken voor problemen waarmee ze te maken hebben, om te leren omgaan met lastige situaties, om elkaar te helpen zoeken naar mogelijkheden, om elkaar te ondersteunen en te confronteren waar nodig. Intervisie van succeservaringen focust dan vooral op wat er wél allemaal goed gaat, wat er wél werkt, waar de successen zitten, waarop we fier zijn, waar we onze talenten kunnen inzetten (in lastige situaties), waar we aanvullende talenten van ons team opmerken. We focussen ons op de momenten waarop we in flow zijn, de energie stroomt en we bergen kunnen verzetten. En we kijken hoe we die energie en die successen kunnen overbrengen naar – voor ons – moeilijke situaties en relaties.
We bespreken en diepen casussen uit waar we fier over zijn als hoofdverpleegkundige.
We dagen elkaar uit om verder te zoeken, we zijn niet tevreden met de eerste antwoorden, we stellen elkaars beperkende overtuigingen in vraag. We ondersteunen elkaar in het zoeken naar te bevestigen gedrag.
We maken een oefening waar het belang van een taak gekoppeld wordt aan talenten die we hebben en we zien of we dingen kunnen veranderen/ delegeren/meer of anders kunnen doen.
We  doen een visualisatieoefening: hoe zou het zijn als je in je werk de hele dag door tevreden zou rondlopen? Hoe ziet die situatie er uit? Beeld het je in…
We maken een keuze uit drie intervisiemethodes die vertrekken vanuit succeservaringen. Om dan te gaan onderzoeken hoe we deze resultaten kunnen overzetten naar lastige situaties of relaties.
We eindigen de dag met één of meerdere actiepunten die we gaan inzetten in onze job als hoofdverpleegkundige en we zorgen ervoor dat we het punt ook daadwerkelijk gaan uitvoeren.
Deze vorming kadert in het functiecomplement hoofdverpleegkundige. Wij verzorgen alle administratie hierrond.
Wij hebben eveneens een open aanbod functiecomplement hoofdverpleegkundige. Deze vindt u hier terug.

Vergelijkbare opleidingen

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

2 (x 4 uur)

Prijs

€ 1.400

Hoe mogen wij u contacteren?
EmailTelefonisch