Thuiszorg - PWA - Dienstenchequebedrijf, Woonzorgcentra

BelRAI Indicatiesteller – Screener (Tessenderlo)

BelRAI instrumenten brengen op een gestructureerde en gestandaardiseerde manier de zorgnoden van kwetsbare personen in kaart met als doel kwalitatieve zorgplanning na te streven en kwaliteitsmonitoring te realiseren. BelRAI© laat toe een globale beoordeling te maken van een persoon zijn fysieke, cognitieve, psychische en sociale zorgnoden.

Inhoud:
Binnen deze opleiding BelRAI-Screener komen volgende theoretische onderdelen aan bod:

 • Inleiding en coderen van de BelRAI-Screener
  • Introductie en gebruik
  • Gestandaardiseerde codering van de Screener items
  • Uitleg over de gebruikte software
 • Herhaling en verdieping van de BelRAI-screener items
 • Implementatie en bespreking van het BioPsychoSociaal model: van beoordeling naar zorgdoelen en aandachtspunten bij een indicatiestelling

Probis Consult voorziet als expertisecentrum BelRAI erkend door de Vlaamse overheid in opleidingen voor alle BelRAI-instrumenten. Op onze website vindt u meer uitleg over de andere instrumenten.

Tijdens de looptijd van de opleiding kunnen alle deelnemers vrijblijvend en kosteloos gebruik maken van de Pyxicare BelRAI-software, zonder enige aankoopverplichting.

In deze opleiding worden de medewerkers van de zorgorganisaties (zowel thuiszorg als woonzorgcentra) opgeleid tot BelRAI-indicatiesteller voor het BelRAI-screener instrument. Dit traject bestaat uit 1,5 dagen opleiding, waarvan 1 volledige en 1 halve opleidingsdag. Daarnaast moeten de deelnemers rekening houden met een halve dag voorbereidingstijd voor de huiswerkopdrachten.

Data:
Woensdag 09/02/2022 van 09:00-17:00 (volledige dag)
Woensdag 02/03/2022 van 13:00-17:00 (namiddag)

Locatie:
Cultuurhuis ‘t Loo
Rodeheide 3
3980 Tessenderlo

Trainer:
BelRAI-expert Probis Consult

Doelgroep:
Thuiszorg en woonzorgcentra:

 • Medewerkers thuiszorgdiensten die verantwoordelijk zijn voor de indicatiestelling van cliënten op basis van de BelRAI-screener
 • Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de opname van bewoners in het woonzorgcentrum, centrum voor kortverblijf of dagverzorgingscentrum

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de medewerkers een opleidingsattest als BelRAI-indicatiesteller erkend door de Vlaamse overheid.

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

1,5 dagen

Prijs

€350 (excl. BTW)