Lokale besturen

Aan de slag met burgerparticipatie – basissessie (voorjaar)

Datum:
15/03/2021

Van 14u00 tot 16u00

Praktisch digitaal:
Wij werken via ons leerplatform in TalentLMS. Twee dagen op voorhand ontvangen de deelnemers een mail om in te loggen. Vanuit het leerplatform kan de deelnemer de syllabus/powerpoint/werkmap downloaden en doorklikken naar de live-omgeving (Zoom).
We raden aan om op voorhand in te loggen op het leerplatform en de documenten te downloaden. Log 10 minuten op voorhand in om naar de Zoom-omgeving te gaan. De trainer geeft iedereen toegang in de kamer bij de start van de webinar. Bij problemen kan je bellen naar 050-84.10.57 of mailen naar info@vorm.be

Locatie:
Digitaal

Inhoud:
Een sterk ruimtelijk project maken, dienstverlening verbeteren, een nieuw
initiatief opzetten, samen een idee bedenken… Meer en meer gemeenten zetten terecht in op cocreatie en participatie. Samen met burgers aan de slag gaan levert betere en gedragen projecten op. Dat hoeft niet altijd voor nieuwe zaken, ook om uw dagelijkse dienstverlening te optimaliseren gaat u best in dialoog met burgers. Maar participatie is een ruim begrip. Gaat het om ideeën opwekken? Om draagvlak te detecteren? Of om samen iets uit te werken? Hoé u met burgers aan de slag gaat, daar zijn veel mogelijkheden voor. Alles start met een strategische visie, een goede analyse en inzicht in methodes. In deze basissessie zoomen we hier op in. We koppelen theoretische inzichten aan veel concrete cases uit de praktijk van O2. Om ervoor te zorgen dat u in uw gemeente aan de slag kan.

Trainer: Bart Noels (participatiebegeleider, O2) en Ward Deneckere

Annulatievoorwaarden:
U kan tot 14 dagen op voorhand kosteloos annuleren. Daarna rekenen wij de volledige deelnameprijs aan.
Bij het niet aanwezig zijn op de vorming zonder voorafgaande schriftelijke verwittiging rekenen wij 100% administratiekosten aan.

 

Vergelijkbare opleidingen

Deel deze opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Taal

Nederlands

Aantal sessies

2 uur

Prijs

€ 75