Van een autonoom lokaal bestuur naar samenwerking of fusie: stappenplan voor een gestroomlijnde transitie! – 16 december 2020

Van een autonoom lokaal bestuur naar een samenwerkingsverband of fusie: stappenplan voor een gestroomlijnde transitie!

Gratis webinar (inschrijven via de link onderaan)

Datum: 16 december 2020, 10u tot 11u.

Het uitwerken van een samenwerking is een strategisch veranderingsproject. Het is een complex traject dat een breed draagvlak (zowel van de administratie als van de politiek) nodig heeft. Een dergelijk project op de sporen krijgen en houden heeft vooral coördinatie, sturing en daadkracht nodig.

In deze webinar belichten we de praktische zijde van een samenwerking of fusie. Eens een keuze voor nieuwe bestuursvorm is gemaakt, moeten we een gefaseerd stappenplan doorlopen om deze nieuwe bestuursvormen uit te rollen. Vanuit een gedeelde visie op samenwerking werken we aan de nieuwe samenwerkingsvorm.

Structuren, processen, IT, infrastructuur, medewerkers… alle bouwstenen van een succesvolle organisatie worden geïmpacteerd en moeten worden hertekend.  We gaan in deze webinar in op het belang van verander- en projectmanagement en kritische succesfactoren zoals communicatie, betrokkenheid en weerstand bij medewerkers. Via tips & tricks loodsen we jullie doorheen dit veranderingstraject.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor algemeen directeuren, leden van het managementteam en stafmedewerkers van het lokaal bestuur die op zoek zijn naar praktische kennis en handvaten om hun bovenlokale samenwerking vorm te geven.

In deze webinar delen onze adviseurs Mandus Faingnaert, Yoeri Lecocq en Michelle Rommelaere hun kennis en inzichten met jullie.

 

Inschrijven