‘Samen sterk’ op lokaal niveau: fusie, samenwerking of regiovorming – 9 december 2020

‘Samen sterk’ op lokaal niveau: fusie, samenwerking of regiovorming – wat betekent het en hoe kies ik de juiste vorm?

Gratis webinar (inschrijven via de link onderaan)

Datum: 9 december 2020, 13u30 tot 14u45

Heel wat steden en gemeenten zijn op zoek naar hoe ze hun bestuurskracht kunnen versterken en welke vorm van samenwerking geknipt is voor hun bestuur. In deze webinar gaan we dieper in op de diverse samenwerkingsvormen en belichten we vanuit academisch en praktisch standpunt enkele ervaringen, vaststellinge en voor- en nadelen die mee uw beslissing en keuze kunnen onderbouwen. We bieden theoretische kaders en praktijkinzichten die u kan meenemen in de eigen denkoefening.

In deze webinar krijgt u o.a. antwoord op volgende elementen:

  • Waarom samenwerken meer dan ooit actueel is.
  • Stand van zaken m.b.t. de samenwerkingsvormen.
  • Wat heeft de laatste fusiegolf ons geleerd?
  • Regiovorming: Case gemeenteregio ‘Neteland’: sterk door samenwerking.
  • Vragen en slotbeschouwing.

In deze webinar delen Mandus Faingnaert en Michelle Rommelaere (adviseurs CC Consult) samen met Lieven Janssens (burgemeester van Vorselaar, voorzitter van het samenwerkingsverband Neteland en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen) en Robbe van Hoof (wetenschappelijk medewerker aan het Instituut voor de Overheid) hun kennis en inzichten met jullie.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor het management en de mandatarissen van lokale besturen die op zoek zijn naar praktische kennis en handvaten om hun bovenlokale samenwerking vorm te geven.

Schrijf hier vandaag nog in!

 

Inschrijven