E-learningmodule: Burn-out op de werkvloer

21 januari 2020

Burn-out: in-house-opleiding en e-learningmodule

Al jaren kan je bij Vorm de in-house-opleiding Burn-out volgen. Adinda De Cooman geeft deze vorming en ontwierp voor dit onderwerp nu ook een e-learningmodule.

Adinda, waarom geef je vorming in Burn-out?

Sinds 2015 coach ik mensen met stressklachten. Stress is niet per sé slecht; het houdt ons alert en zorgt ervoor dat we efficiënt reageren op (crisis)situaties.

Stress is wel een probleem als je in onafgebroken spanning leeft. Als je  constant van de ene stressbron in de andere belandt, of als een bepaalde stressbron altijd aanwezig is.

Burn-out hakt in op je gezondheid

Dagelijks zie ik in mijn coachingpraktijk hoe burn-out inhakt op de lichamelijke en mentale gezondheid en wat daar de gevolgen van zijn. Daarom wil ik mensen aandachtig maken voor wat stress met hen doet en hoe ze stressbronnen het hoofd kunnen bieden. In de vorming staat het veerkrachtig maken van je brein en van je lichaam centraal.

E-learning Burn-out voor leidinggevenden

Burn-out

Ondertussen weten we dat de rol van de direct leidinggevende een enorme impact heeft op de beleving van stressbronnen op het werk. Als hij of zij de symptomen tijdig herkent, kan de leidinggevende in veel gevallen voorkomen dat de stressklachten uitgroeien tot een burn-out. Daarom besloot ik om een e-learning te maken over stress, speciaal voor leidinggevenden.

Wat mag je verwachten van de e-learning over burn-out?

De eerste focus ligt op herkenning van stresssymptomen bij medewerkers. Hiermee start alles. Ook staan we stil bij wat een teveel aan stress doet met je lichaam, en hoe de opbouw van ovespanning naar burn-out verloopt.

Vragen over burn-out

Aan de hand van theorie en praktische voorbeelden behandelen we vragen als:

  • Zijn er werknemers die meer risico lopen dan andere?
  • Hoe kan ik een medewerker met burn-outsignalen helpen?
  • Hoe onthaal ik een collega die terugkeert na langdurige afwezigheid?

Kortom: een boeiende en leerrijke e-learingmodule over een heel actueel onderwerp!