Daarom is Katz e-learning interessant voor ons – Peter Van Ransbeek, directeur wzc Sint-Elisabeth Duffel

15 november 2019

Peter Van Ransbeek

Katz-inschaling oefenen met e-learning

De medewerkers van wzc Sint-Elisabeth in Duffel oefenen de Katz-inschaling aan de hand van e-learning.

Waarom werd voor deze leervorm gekozen? Hoe hebben de medewerkers dit ervaren? We vragen het Peter van Ransbeek, directeur van het woonzorgcentrum.

wzc Sint-Elisabeth zet in op nieuwe leerstructuren

In wzc Sint-Elisabeth zetten we zoveel mogelijk in op digitale en interactieve leerstructuren. Zo verwachten wij van alle leden die in een werkgroep zitten dat ze jaarlijks in een kwartiertje toelichten waarmee ze bezig zijn. Dat geeft inzicht in elkaars bezigheden en zo weten de medewerkers voor welke expertise ze bij welke werkgroep of collega terecht kunnen.

Kappa-controle: Katz-kennis aanscherpen

In het voorjaar kregen we een KAPPA-controle. Daaruit leerden we dat de Katz-kennis bij onze verpleegkundigen erop achteruit was gegaan. Onze werkgroep informatisering werd gevraagd om de Katz-kennis van onze verpleegkundigen op een interactieve manier bij te werken. Zo kwamen we bij de Katz e-learningmodule van Vorm uit.

E-learning geeft snel resultaat

Dankzij de e-learning module is het mogelijk om op een snelle en leuke manier bepaalde nuances in het scoren van de KATZ-schaal te ervaren. Je wordt verplicht om na te denken over cases die je in de dagelijkse werking meemaakt.

Zou u de Katz e-learningmodule aanbevelen aan uw collega’s?

Zeker, is een snelle leertool die niet veel tijd in beslag neemt, voor een goede opfrissing zorgt en bovendien heel betaalbaar is.

Hartelijk dank, Peter!

Klik hier voor de e-learningmodule Katz

Of download de eVorm folder met een overzicht van alle modules.