eVorm: e-learningplatform voor zorg en welzijn

26 oktober 2019

Interview Liesbeth Ponsaerts en Caroline Van der Perre

Uw organisatie groeit met eVorm

Een leven lang leren. Zeker in de zorg waar nieuwe en innovatieve methodes als paddenstoelen uit de grond schieten, is regelmatig bijscholen een must. Maar tijd is geld, en schaars bovendien. Daarom zet Vorm volop in op eVorm: een gloednieuw e-learningplatform. Liesbeth Ponsaerts, coördinator vzw Vorm, en Caroline Van der Perre, commercieel adviseur Probis Group, delen graag hun kijk op de toekomst van werken en leren in zorg en welzijn.

E-learning met blijvend leereffect

Liesbeth Ponsaerts: ‘De complexiteit van het werk in zorg en welzijn neemt haast met de dag toe. Interventies, van welke aard dan ook, vragen steeds meer van de zorg- en welzijnsprofessional. En het ziet ernaar uit dat de rol van die zorg- en welzijnsprofessional ook de volgende jaren nog ingrijpend zal veranderen.’

Liesbeth Ponsaerts, coördinator vzw Vorm
Liesbeth Ponsaerts coördinator Vorm
Caroline Van der Perre
Caroline Van der Perre commercieel adviseur Probis Group

Caroline Van der Perre: ‘Daarom geloven wij zo sterk in e-learning. Door e-learning wordt de afstand tussen kennisverwerving en kennis-toepassing op de werkvloer veel kleiner. Dat maakt dat het leereffect in de praktijk meteen ook veel groter en blijvender is. De nieuw verworven kennis wordt op die manier meteen stevig in de medewerker én de organisatie verankerd.’

Eigen leertempo en leerstijl

Liesbeth: ‘Bovendien leren cursisten met eVorm op hun eigen tempo. Iedereen heeft immers een eigen leertempo en leerstijl. E-learning maakt het mogelijk om de inhoud van een vorming, training of opleiding af te stemmen op de leerstijl van de doelgroep. Die doelgroep krijgt zo onmiddellijk een helder inzicht in het eigen kennisniveau en in de groeikansen die de vorming hem of haar biedt.’

Caroline: ‘Maar ook voor organisaties heeft e-learning heel wat te bieden. Zo wordt er bespaard op indirecte kosten als vervoer, accommodatie… Daarnaast kan aan een brede en diverse doelgroep, via snel en eenvoudig aanpasbare leerformats, toch geïndividualiseerde vormingstrajecten worden aangeboden. Altijd bite-sized en 24/24 – 7/7 toegankelijk.’

‘Ook trainers ervaren de voordelen van e-learning. Zij kunnen heel eenvoudig het leerniveau van cursisten peilen, en aan de slag gaan met interactieve en aantrekkelijke tools voor een optimaal resultaat. Dit alles maakt dat iedereen (klant, cliënt, bewoner, patiënt, zorgconsument …) de vruchten plukt van e-learning, die leidt tot kwalitatieve en -vooral- warme zorg.’

Digitale leertechnologieën

Liesbeth: ‘Met ons e-learningplatform eVorm hebben wij al onze ervaring en die van onze trainers gekoppeld aan de nieuwste digitale leertechnologieën. Het resultaat? Een uiterst gebruiksvriendelijke leeromgeving voor kwalitatieve vormingen. Op maat of kant-en-klaar.’

‘Bij vzw Vorm geloven we rotsvast in de lerende organisatie en in het investeren in het levenslang leren van medewerkers. Tijd en aandacht worden immers steeds schaarser, en dus waardevoller.
Leren is vandaag meer dan ooit een verhaal van én-én! In-house vorming, open opleidingen, studiedagen, congressen, intervisie, coaching… en e-learning zorgen voor een optimale leerervaring bij uw medewerkers.’

Caroline: ‘Naast thema’s zoals klantgerichtheid, seksualiteit bij ouderen of burn-out op de werkvloer bieden we via onze Nederlandse partner BSL ook topics aan als hygiëne op de werkvloer, stomazorg, katheteriseren…’
‘En het begint allemaal bij slim, zorgenderwijs leren. Via eVorm.’

De vele voordelen van e-learning

VOOR ORGANISATIES

 • besparen op indirecte kosten (vervoer, accommodatie …)
 • geïndividualiseerde vormingstrajecten
 • eenvoudig aanpasbare leerformats
 • brede doelgroep uniform trainen

VOOR CURSISTEN

 • interactieve en aantrekkelijke inhoud
 • leren op eigen tempo
 • inzicht in eigen kennisniveau en groeikansen
 • 24/24 en 7/7 toegang
 • just in time, just enough
 • diverse leerstijlen

VOOR TRAINERS

 • eenvoudig het leerniveau van cursisten nagaan
 • interactieve en aantrekkelijke tools
 • flexibel en aanpasbaar voor een optimaal resultaat

OP MAAT OF KANT-EN-KLAAR

 • individueel of collectief leerpad voor medewerkers
 • leerinhoud specifiek naar sector en functie
 • blended learning & microlearning
 • link met bestaand leerplatform binnen LMS mogelijk

GEBRUIKSVRIENDELIJK

 • anytime, anywhere, any device
 • geen software-installatie nodig, enkel internet
 • aantrekkelijke lay-out

KWALITEITSVOL

 • 22 jaar ervaring in vorming voor zorg en welzijn
 • inhoud ontwikkeld door ervaren trainers
 • onderhoud van e-learnings door onze trainers
 • Qfor-kwaliteitslabel
 • verrassend en prikkelend aanbod
 • uitgebreid aanbod aan leervormen

Meer weten over eVorm?

Neem contact op met Caroline Van der Perre: caroline@vzwvorm.be of 050 84 10 57.